24 септември 2009

рокфелер 2

След като направил първия си милион, Рокфелер подтикнат от своя предприемачески нюх започнал проект "Mилиардер". Купил един банан, измил го и наредил да го излъскат.


След тези процедури бананът придобил савсем друг нов вид. Мистър Рокфелер го пуснал на борсата и зачакал да види дали не може да го продаде за цената на два.

1 коментар:

  1. нищо не разбирате вие, замаяни от главоломната слава на лайфтсайл онлайн гига-пош юбер-блясък изданието си!!! по съвет на дядото на Бърнард Мейдоф (едноименен), Рокфелер този път решил да не продава продукта си ан грос, ами го сегментирал, един вид - нарязал го на различни по големина парчета, а половината дори обелил, като по този начин целял да се изплъзне от лапите на суровото американско анти-тръстово законодателство. Това в последствие Хенри Форд описал в книга, от която преписвали всички наред, а в резултат семейният живот на голямо количество американски и не само домакини бил съсипан - те се научили да захапват единствено забелената част на банана... нищо, че не всеки банан е обелен еднакво... останалото, както казват, е история...

    ОтговорИзтриване